Lontoo EM-uinnit 27.5.2016

Kolmas kilpailupäivä alkoi aamuvarhaisella klo 5.00, kun Kari ja Heidi lähtivät pirteinä kisa-areenalle verryttelemään. Paikanpäällä kisajärjestäjät ja viranomaiset olivat ottaneet oppia edellisen päivän järjestelykaaoksesta, ovimiehillä oli starttilistat jonka mukaan oikeat uimarit pääsivät oikeaan aikaan altaalle. 👍🏼

Kilpailupäivän aloitti Kari, joka ui (45-49v.)  200pu 3.07,99 sijoitus 22. Ennätyksestään hän jäi vain sekunnin päähän. Uimarin kommentit, alkaa pääsemään jyvälle uinnista kun kilpailut lähenevät loppuaan. Toisena altaaseen hyppäsi Heidi, ui 50su (30-34v.). Uinti kulki muuten hyvin, mutta loppumetreillä uinti ajautui köysiin. Heidin aika oli 35,64 (SB) ja oikeutti sijaan 34.

Iltapäivällä altaaseen pääsivät myös 100ru uimarit, jotka kävivät verraamassa majoituksen lähellä sijaitsevassa uima-altaassa, jonka pituus oli 33,3m. Ensimmäisenä starttasi Sami (45-49v.), joka ui ajan 1.26,80 (SB) sija 96. Miehistä myös Niko ui samaisen matkan (40-44v.) aikaan 1.23,35 sija 76. Henkilökohtaisten matkojen viimeisen startin otti Meri (35-39v.), joka ui 100ru aikaan 1.29,00 (SB/PB) ja saavutti sijan 24.

Hydralla oli vielä illan viimeisenä lajina mix 4*50skuv, jossa uivat Heidi (su), Niko (ru), Meri (pu) ja Kari (vu). Joukkue ui sarjassa 120-159, jossa oli mukana 107 joukkuetta. Hydran aika 2.14,79 riitti sijaan 59. Kilpailupäivä saatiin päätökseen illalla klo 22.

Suomalaiset voittivat perjantaina mitaleita kolme: 1 kulta (naiset), 1 hopea (naiset) ja 1 pronssi (miehet). Mari Ääri jäi pronssista niukasti vain 0,02 sadasosaa 50su.

Altaassa lauantaina uivat Kari 50pu sekä Sami, Kim ja Rami 100vu. Naiset viettävät vapaapäivää ja uivat viimeiset matkansa sunnuntaina, joka onkin kilpailujen viimeinen päivä.