Lontoo EM-uinnit 26.5.2016

Toinen kilpailupäivä Lontoon EM-uinneissa alkoi kiihkeissä merkeissä. Verryttelyuinti alkaa jokaisena aamuna klo 6.30 ja kilpailut klo 7.30. Kuitenkin jokaisen lajin aikana on vähintään yksi väli verryttely, koska osallistujia on niin paljon että he eivät mahdu verryttelemmään samaan aikaan. Kilpailut alkoivat 200vu uinneilla, joissa Hydraa oli edustamassa Kim Mujunen joka paransi vanhaa ennätystään 12sek, uusi ennätysaika 2.39,14 (PB) ja sija 102/128 sarjassa 45-49v.

Hydran muut jäsenet saapuivat kilpailuareenalle ennen puoltapäivää, jossa odotti totaalinen kaaos paikallisten viranomaisten takia. Sami Kähkönen, Rami Laakso, Niko Kähkönen, Heidi Kinnunen ja Kari Koivisto joutuivat jonottamaan aurinkoisessa helteessä noin 1,5h kunnes he pääsivät uimahalliin sisälle. Jonotus jatkui vielä hallin sisäpuolella, josta he pääsivät suorittamaan verryttelyuintia vain noin 30min ennen omaa starttiaan. Verryttelyt suoritettuaan tuli kilpailijoiden pukea kilpa-asut päälle ennen aikojaan sillä heillä ei ollut tiedossa ehtivätkö he ajoissa omaan starttiin vai eivät.

Kaiken jonotuksen, sekasorron, tiedottomuuden ja hulinan keskellä Rami Laakso pääsi uimaan ensimmäisen henkilökohtaisen EM-starttinsa 50ru. Matka taittui uuteen upeaan ennätysaikaan 40,92 (PB), jolla irtosi 141/165 sija sarjassa 45-49v. Seuraavaksi altaaseen pulahti Sami Kähkönen, joka ui samassa sarjassa ajan 36,24 ja se riitti sijaan 60/165. Niko Kähkönen ui 50ru sarjassa 40-44v. ajan 35,35 ja sijoitus 67/127.

Hydran naisista ainoana altaassa oli Heidi Kinnunen, joka ui myös 50ru sarjassa 30-34v. Hänen aikansa 41,80 (SB) oikeutti sijaan 48/70. Kari Koivisto oli viimeinen, joka ui henkilökohtaisen matkan torstaina. Laji oli 100pu sarjassa 45-49v., ajalla 1.17,37 Kari ylsi sijalle 59/72.

Torstaipäivä saatiin päätökseen miesten 4*50vuv, jossa Hydralaiset osallistuivat sarjaan 160-199 joukkueella Sami, Kim, Niko ja Kari. Joukkue ui ajan 1.56, mutta heidät valitettavasti hylättiin ja he jäivät ilman aikaa ja sijoitusta.

Kaiken kaikkiaan suomalaiset uivat tänään 6 mitalia: 1 kulta (naisten 50ru), 3 hopeaa (naisten 50ru, miesten 4*50vuv ja naisten 100pu) ja 2 pronssia (naisten 50ru ja miesten 100pu).

Kilpailuiden järjestelyt ovat tuottaneet tuskaa koko päivän kaikille kilpailijoille. Osa kilpailijoista eivät ole ehtineet verryttelemään ennen omaa starttia ja pahimmassa tapauksessa osa ei ole ehtinyt uimaan edes omaan eräänsä, koska paikalliset viranomaiset eivät ole heitä päästäneet kilpailuareenalle kaikenmaailman säädösten, sääntöjen ja määräysten takia. Toivottavasti toisesta päivästä on otettu oppia ja kolmas päivä sujuisi hieman pienemmillä ongelmilla.