Pitkän radan mestaruudet ratkottiin Tikkurilassa 27.-29.10.2023

Masters mestaruusuinnit

Pitkän radan Masters mestaruusuinnit uitiin menneenä viikonloppuna 27.-29.10. Tikkurilan uimahallissa Vantaalla.
Kilpailussa Hydraa oli edustamassa seitsemän henkinen joukkue: Kari Koivisto, Sami Kähkönen, Joni Honkala, Minna Jääskeläinen, Jenna Johansson, Iida Vinberg ja Meri Viljanen. Joukkue ui kolmen päivän aikana yhteensä 23 henkilökohtaista starttia.

Meidän lisäksi kilpailuissa oli mukana 66 muuta seuraa ja liki 450 Masters uimaria ympäri Suomen maan. Muutama uimari saapui paikan päälle myös Virosta, Ruotsista ja Espanjasta. Kaiken kaikkiaan henkilökohtaisia startteja uitiin yli 1500.

Perjantai 27.10.

Kilpailut alkoivat perinteisesti perjantaina mix sekauintiviestillä ja pitkillä matkoilla. Hydraa altaassa oli edustamassa kaksi uimaria, jotka kumpikin uivat omassa ikäluokassa palkintosijoille. Kari oli ensimmäinen, joka hyppäsi altaaseen uiden 400 sekauintia sarjassa 50-54v. aikaan 6.31,61 PB. Ajallaan hän sijoittui toiseksi jääden voittajasta noin kuusi sekuntia. Toisena altaaseen pääsi Meri, joka ui 800 vapaauintia aikaan 11.58,20 SB, tällä ajalla hän voitti kultaa sarjassa 40-44v.

Lauantai 28.10.

Lauantaina kilpailut uitiin kahdessa jaksossa niin, että aamujakso alkoi verralla klo 8.00 ja kilpailut klo 9.30. Aamu jaksossa uitiin 11 starttia ja saavutettiin viisi mitalia. Päivä alkoi 100 selkäuinneilla ja ensimmäisenä altaaseen hyppäsi Joni ja Minna. Miehet aloittivat aamujaksossa uinnit ensin, joten Joni pääsi altaaseen heti verryttelyuinnin jälkeen, hän ui sarjassa 25-29v. aikaan 1,13,59 SB ja saavutti hopea mitalin. Naisten puolella Minna ui sarjassa 40-44v. aikaan 1.24,56 SB ja saavutti sillä pronssi mitalin.

Selkäuintien jälkeen vuorossa oli 50 perhosuinnit. Tässä lajissa seuraa edusti neljä uimaria, kaksi miesten sarjoissa ja kaksi naisissa. Joni jatkoi hyvää kisavirettä ja ui aikaan 30,43 SB sijoittuen kuudenneksi. Kari ui ajan 32,76 sijoittuen kahdeksanneksi omassa ikäluokassa. Naiset uivat miesten jälkeen ja ensimmäisenä altaassa ui Jenna sarjassa 40-44v., ajallaan 35,38 SB hän saavutti sijan 4 jääden mitalisijasta 0,46 kymmenystä. Iida aloitti myös kilpaurakan saavuttaen ensimmäisestä lajista kultaa ajalla 32,12 SB ikäluokassa 25-29v.

Sprinttien jälkeen siirryttiin keskipitkille matkoille ja vuorossa oli 200 sekauinnit. Tätä lajia pääsi uimaan Meri, joka ui aikaan 3.12,09 SB ja saavutti omassa ikäluokassa pronssia.

Sekauintien jälkeen oli jälleen aika pyrähdellä ja päästää 100m vapaauimarit irti. Kari spurttasi matkan aikaan 1.09,32 PB ja sijoittui neljänneksi jääden mitalista parin sekunnin päähän. Naisten puolella matkan uivat Jenna ja Iida. Jenna sijoittui yhdeksänneksi ajalla 1.17,41 SB ja Iida ui kahdeksanneksi ajalla 1.13,41 SB.

Lauantai aamujakson viimeinen henkilökohtainen matka oli 200m rintauintia, johon Sami otti osaa sarjassa 50-54v. uiden ajalla 3.18,25 SB kolmanneksi.

Lauantain iltajakso alkoi klo 16.00 ja tässä jaksossa uitiin neljä henkilökohtaista uintimatkaa. Seurastamme uimareita oli mukana kolme uimaria ja kaikki miespuolisia edustajia. Joni otti osaa kahteen sprinttimatkaan uiden 50 rintauintia ja 50 selkäuintia. Rintauinnissa hän ui ajan 35,69 SB ja sijoittui seitsemänneksi sekä selkäuinnissa ajan 34,02 SB voittaen hopeaa.
Sami ui myös 50 metriä rintauintia aikaan 36,64 ja sijoittui neljänneksi jääden mitalista reilun sekunnin päähän. Kari ui 100m perhosta aikaan 1.20,19 SB ja voitti hopeaa, jääden kullasta reilun sekunnin päähän.

Sunnuntai 29.10.

Kolmannen päivän verryttelyuinti alkoi aamulla klo 8.30 ja kilpailut klo 10.00. Koska kelloja siirrettiin taaksepäin sai uimarit nukkua hieman pidempään aamulla ennen kilpailuihin lähtöä. Sunnuntaina uitiin vielä kuusi henkilökohtaista starttia ja viiden uimarin kokoonpanolla.
Aamu alkoi 100m rintauinneilla ja miehet pääsivät jälleen aloittamaan kilpailut ensimmäisenä. Sami kellotti uinnin aikaan 1.26,87 SB ja saavutti pronssi mitalin. Seuraavana altaassa ui Meri aikaan 1.40,90 SB ja hän sijoittui ajalla viidenneksi.
Rintauintien jälkeen olikin vuorossa 200m selkäuintia, tässä lajissa altaaseen pääsi ensimmäisessä erässä Minna ja toisessa erässä Meri. Minna kellotti ajaksi 3.05,97 SB ja saavutti hopea mitalin. Meri jäi niukasti neljänneksi ajalla 3.08,17 SB.

Seuraavaksi uitiin 50m vapaauinnin sprinttimatkat, joissa eriä miehissä oli päälle 20 ja naisissa 16 erää. Iida ui naisten 14 erässä ajan 32,00 SB ja sijoittui omassa ikäluokassa kymmenenneksi.
Kilpailut päättyivät henkilökohtaisten lajien osalta 200m perhosuinteihin, johon Kari otti osaa uiden matkan aikaan 3.10,98 SB ja ottaen sillä kulta mitalin.