Hydralaisilla kiireinen vuosi

Vihtiläisen Hydra Platypus –uintiseuran jäsenistö ei pelkästään kauho menemään Vihdin uimahallin altaassa kaakeleita laskien. Pienen seuran jäsenistö on aktiivinen ympäri vuoden, myös kesäkaudella, kun oma halli on kesätauolla. Vuoteen 2019 on mahtunut kilpauimarien kaksien SM-kisojen (lyhyt ja pitkä allas) lisäksi paljon muutakin. On osallistuttu juoksukisoihin, avovesikilpailuihin, uintijuoksuun (swimrun), pyöräilytapahtumiin sekä paikalliseen Sand Trail Race –juoksukisaan.

Kevätkauden lyhyen radan SM-kisat pidettiin Ahvenanmaalla maaliskuun lopulla ja siellä hydralaisia oli mukana neljä henkeä.

SisuXTrail-polkujuoksukisassa 11.5. Meri Viljanen sijoittui 22 kilometrin matkalla naisten sarjan kahdeksanneksi. Miehet mukaan lukien sijoitus oli 20./73. Pari viikkoa myöhemmin Kuusamon NUTS Karhunkierros –polkujuoksukisassa matka oli pidentynyt jo 55 kilometriin ja Viljasen sijoitus siellä oli ikäluokassaan 17./85 ja kaikkiaan naisissa 57./341. Aikaa matkaan kului hieman yli kahdeksan tuntia.

Kevätkauden lopulla toukokuun puolivälissä seuralaiset viettivät yhteistä aikaa Cirque du Soleil –sirkuksen Toruk-näytöstä katsellen Hartwall Arenalla.

Kesäkuun alussa 8.6. Liisa ja Kari Koivisto osallistuivat jo perinteisesti Helsinki Half Marathon –tapahtumaan ja juoksivat puolimaratonin lähes trooppisissa olosuhteissa. Kuumuudessa aikakin jäi 2 h 27 minuutin paikkeille.

Kesän mittaan seuralaisia kokoontui aika ajoin Myllylammelle uimaan yhdessä avovesiharjoitusta, jotkut märkäpuvulla ja jotkut luomuna, siis uimapuvussa. Myös pyörälenkkejä ajeltiin yhdessä. Paljukin lämmitettiin seuran tapaamisen merkeissä, mutta siellä ei kuitenkaan uitu.

Heinäkuussa hydralaisia osallistui kolmeen eri avovesiuintitapahtumaan. Jani Mäkitanner ui 13.7. Lauttasaaren ympäri Swim Laru –tapahtumassa. Tuulet olivat olleet pari päivää hankalat ja pintavedet olivat viilenneet kovasti. Jani ui kuitenkin noin kymmenen kilometrin matkan 15-asteisessa vedessä aikaan 2:52.45. Noin viikkoa myöhemmin Jani ui Rami Laakson kanssa aivan erilaisissa olosuhteissa Helsinki 1952 m –tapahtumassa Helsingin soutustadionilta Rajasaaren sillan alitse Mäntyniemen suuntaan ja takaisin soutustadionille 1952 metrin mittaisen matkan. Veden lämpö tuolla lahden pohjukassa oli silloin 22 astetta ja märkäpuvussa oli jo tukala uida. Jani ui matkan noin 36 minuuttiin ja Rami viihtyi matkalla yli 39 minuuttia. Kisan jälkeiseen palautustankkaukseen kuului kisajärjestäjien tarjoama muhkea korvapuusti.

Raasepori Open Water –kilpailu järjestettiin Kisakeskuksessa 27.7. ja siihen hydralaisia osallistui 5 henkeä. Liisa Koivisto osallistui Kullaanjärvellä elämänsä ensimmäiseen uintikisaan 200 metrin matkalla. Koivisto sijoittui viidenneksi. Samalla matkalla Meri Viljanen oli toinen. Jani Mäkitanner oli neljäs 1500 metrin matkalla. Pisimpään eli 3000 metrin matkaan osallistuivat Hydrasta Anne-Mari Käräjämies, sijoitus 4., Meri Viljanen, sijoitus 11. ja Kari Koivisto, sijoitus 16.

Juoksu-uintia harjoiteltiin seuralaisten kesken myös isommassa porukassa, vaikka kaikki eivät kisoihin osallistuneetkaan. Hydralaisista Swimrun-kisoja kiersivät Janne Räsänen ja Meri Viljanen.

Janne osallistui kolmeen kisaan pariensa kanssa: Kangasalan Pikonlinna Swimrun -kisassa 6.7. juostavaa matkaa oli 10,5 km ja uitavaa 2,1 km, sijoitus sekasarjassa oli kolmas. Kajaanissa 27.7. Janne oli 10 km matkalla sekasarjassa toinen. Espoon Luukissa järjestetyssä Järvestä järveen -kisassa 11.8. sekasarjan sijoitus oli kuudes. Luukissa juoksua reitillä oli yhteensä 13 km ja uintia 2,1 km.

Myös Meri Viljanen osallistui parinsa kanssa Järvestä Järveen –kisaan ja voittikin seurakaverinsa Jannen samassa sarjassa, sjoittuen kolmanneksi. Jannen selitykseen liittyi eksyminen reitiltä… Pikonlinnan kisassa Viljanen voitti parinsa kanssa naisten sarjan. Viljasen ulkolajikausi huipentui Välimeren vesissä uituun ÖtillÖ World Series –kisaan Cannesissa 20.10.2019 kahden hengen joukkueessaan Team Uphill Girls. Matka oli 40 km, aika 5 h 30 min 48 sek ja sijoitus naisten sarjassa 6/13 ja kaikissa osallistujissa 58/151.

Triathloniakin harjoitellut Jari Mesimäki ei tänä vuonna kisannut, mutta pyöräilykilometrejä kertyi ja perinteinen Lohjanjärven ympäripyöräily oli kuitenkin kesän ohjelmassa.

Myös allastreenejä tehtiin kesällä yhdessä, vaikka oma halli olikin suljettuna. Suosituimmat kohteet yhteistreeneille olivat Leppävaaran ja Hyvinkään Sveitsin ulkoaltaat.

Eniten kesän aikana altaassa varmasti viihtyi Sami Kähkönen, jolla oli tavoitteellista harjoittelua Masters MM-kisoihin, jotka järjestettiin Korean Gwangjussa elokuun puolivälissä. Kähkönen ui siellä rintauintimatkat ja sijoittui niissä seuraavasti: 100 m sija 19 ajalla 1:24.86, 200 m sija 19 ajalla 3:12.32, 50 m sija 16 ajalla 36.54.

Vielä syyskuussa Liisa Koivisto osallistui Sand Trail Raceen Ojakkalassa. Hiekkakuopassa ja sen ympäristössä juostuun kisaan kuuluu myös esteitä ja voimaa vaativia rasteja. Koiviston sijoitus naisten sprint-sarjassa 7 kilometrin matkalla oli neljäs ajalla 1:02.31.

Lokakuussa pitkän radan yhdistetyt SM- ja PM-kisat järjestettiin Vantaan Tikkurilassa ja siellä hydralaisia osallistujia oli kuusi.

Hydralla on Vihdin uimahallissa lähes päivittäin omia ratavuoroja kaikille seuran jäsenille. Myös kuntouimareille on järjestetty ratoja, joten kilpauimarien vauhtia ei tarvitse pelätä. Tervetuloa mukaan aktiiviseen vihtiläiseen uintiseuraan!