Hydran kuulumiset Sloveniasta EM-uinneista

Masters-ikäisten uinnin Euroopan mestaruuskilpailut uitiin syyskuun ensimmäisellä viikolla Slovenian Kranjissa. Hydralla oli jälleen kisoissa edustus, kun seuran kolme uimaria osallistui yhteensä kymmeneen starttiin. Mitaleita ei tänä vuonna Vihtiin saatu, mutta uimarit uivat omia ennätyksiään ja kauden parhaita aikojaan. Kisapaikkana oli Kranjin urheilupuiston olympiamitat täyttävä 50 metriä pitkä ulkoallas, joka oli EM-kisanäyttämönä myös vuonna 2007. Puitteet olivat uimareille mieleen ja järjestelyt kisoissa onnistuivat hienosti. Verryttelyaltaaksi oli tarjolla aamusta iltaan samankokoinen sisäallas ja kisojen osallistujamäärää oli onnistuttu rajaamaan siten, että joissakin aiemmissa kisoissa koetuilta aikataulujen venymisiltä vältyttiin. Kukaan ei joutunut uimaan yöllä.

Kisat alkoivat sunnuntaina 2.9. pitkillä matkoilla ja päättyivät perjantaina 7.9.
Hydralaisten osalta miesten 45-49 ikäluokassa Kari Koivisto aloitti maanantaina kilpaurakkansa 200 m vapaauinnilla ja ajallaan 2:35.85 sijoitus oli 22/29. Pitkä vapaauinti vei selvästi terävintä puhtia ja samana iltapäivänä uidussa 100 m perhosuinnissa vauhdinjakokin epäonnistui. Koivisto ei ollut tyytyväinen aikaansa 1:21.06, joka jäi viime kauden ajasta yli kuusi sekuntia. Sijoitus oli 23/25.

Maanantaiaamupäivänä myös Hydran kaksi muuta uimaria aloittivat kisansa. Rami Laakso ui 50 m rintauinnissa uuden pitkän radan ennätyksensä. Aika 40.35 riitti sijaan 37/55 ikäluokassa 50-54-vuotiaat. Sami Kähkönen tuskaili juuri ennen kisoja kipeytyneen olkapäänsä kanssa, eikä ollut aikaansa 36.93 tyytyväinen. Kähkösen sijoitus ikäluokassa 45-49 oli 15/25.

Koiviston kisatahti oli kova, sillä myös tiistaina hän osallistui kahteen lajiin. Aamupäivällä uidussa 200 m rintauinnissa hän kellotti ajan 3:15.44, jolla saavutti sijan 18/24. Iltapäivällä Koivisto ui viimeisessä lajissaan 50 m vapaauinnissa vain kymmenyksen päähän ennätyksestään. Aika 28.98 riitti sijaan 28/66 ja mies päättikin kisansa tyytyväisenä kauden parhaaseen aikaansa.

Kisojen suosikkilajissa miesten 50 m vapaauinnissa kisaansa jatkoivat myös Laakso ja Kähkönen. Sarjassa 50-54 Laakso jäi tavoitteestaan lähes sekunnin ja jäi ajalla 33.11 sijalle 57/66. Kähkösen aika oli 30.47 ja sijoitus omassa sarjassaan 42/65.

Torstailta Kähkönen päätti peruuttaa kaksi lajiaan ja säästellä olkapäätään perjantain päälajiinsa. Laakso puolestaan ui 50 m perhosuinnissa ajalla 37.86 sijalle 35/40. Laaksolle perhosuinti on uusi laji ja parannettavaa jäikin vielä tuleviin kisoihin.

Perjantaina Kähkönen onnistui taktiikassaan ja olkapää toimi kisojen päätöslajissa 100 m rintauinnissa hyvin. Ennätyksellään 1:23.47 hän saavutti sijan 18/33 ja täten kaikki hydralaiset onnistuivat ainakin viimeisessä lajissaan.
Kaikkiaan suomalaiset saalistivat kisoista 15 mitalia, joista 7 kultaa, 5 hopeista ja 3 pronssia.