EM-uinnit starttasi Sloveniassa

Masters uimareiden EM-kilpailut alkoivat Slovenian Kranj:ssa eilen sunnuntaina pitkän matkan vapaauinneilla. Kaiken kaikkiaan kilpailuihin osallistuu noin 5000 uimaria ympäri Eurooppaa. Vihtiläisestä seurasta mukana Suomea edustamassa on kourallinen uimareita.

Tänään maanantaina pääsi ensimmäiset Hydran edustajat altaaseen näyttämään kuntonsa. Ensimmäisenä altaaseen hyppäsi Kari Koivisto (45-49v.) uiden 200vu aikaan 2.35,85 joka oikeutti sijaan 22. Sarjan voittaja Frederic Tonus Belgiasta ui aikaan 2.03,18.

Seuraavana altaaseen hyppäsivät Rami Laakso (50-54v.) ja Sami Kähkönen (45-49v.), jotka molemmat uivat 50ru. Rami sijoittui 37 ajalla 40,35 (PB), sarjan voitti venäläinen uimari Pavel Lebedev ajalla 31,84. Sami ui omassa sarjassaan ajalla 36,93 sijalle 15, sarjan voittajaksi ui Vladislav Bragin Tsekeistä ajalla 30,10.

Kuvassa Rami onnistuneen uinnin jälkeen kisa-allas taustalla.

Vielä päivän päätteeksi Kari ui 100pu aikaan 1.21,06 ja sijoittui 23. Sarjan voiton vei huimalla minuutin alitus ajalla 59,12 Frederic Belgiasta.

Päivän mitaleista vastasivat 50m rintauimarit tuoden Suomelle kaksi hopeaa naisten sarjassa 80-84v., miesten 70-74v.ja pronssia sarjassa 30-34v.
Samaan aikaan toisaalla on seuran jäsenet päässeet aloittamaan syyskauden harjoitukset omassa uimahallissa Nummelassa.